“
Dette prosjektet handler om alt vi ikke har revet, men bevart og brukt videre slik at det hverken blir avfall eller behov for nye materialer. Der vår bransje virkelig kan bidra til et bedre miljø, er når vi gjenbruker hele bygningsmassen, og spesielt de av betong som i dette tilfellet. Vi overbeviste bruker om at mange av de røffe og til dels slitne materialene ville fungere godt i deres lokale.
Ellen Ledsten, interiørarkitekt
Å bygge om et robust fabrikkbygg til et velfungerende kontorlokale er et omfattende puslespill. Interiørarkitektene satte seg som mål å bevare mest mulig, og bruke eksisterende konstruksjoner og materialer videre på en slik måte at det skaper minst mulig avfall og behov for å tilføre nytt. I tillegg til å skape fleksible arbeidsplasser for bedriftens fremtidsvisjoner, satte interiørarkitektene seg inn i hvordan fagkjøkkenet kunne spille en hovedrolle selv med plassering i byggets kjeller. Betonggulvet i første etasje ble skåret opp slik at naturlig lys kunne strømme inn og løfte fagkjøkkenet til en eksponert del av det nye mat- og merkevarehuset.
Over tre gjentakende etasjer ble det plassert kontorlandskap og cellekontorer ut mot byggets fasader. Mot byggets kjerne ligger trapp, heis og sosiale soner plassert for å verne arbeidsplassene for trafikk og støy. Rasjonalisering med lagerplass og garderobefasiliteter ble nødvendig for å spare arealer.