Alle prosjekter

Kan arkitektur skape merkevare?

På Grünerløkka i Oslo har en gammel majonesfabrikk blitt omformet til lyse kontorlokaler og et innbydende matsenter. Smarte arkitektoniske grep har gitt ny energi til nærmiljøet.

Organisasjonen har fått et helt nytt liv. Masse positiv energi er blitt utløst av å flytte inn i denne fabrikken. Alle er kjempestolte av arbeidsplassen sin.

Knut G. Heje, kosernsjefavn
Foto: Agra AS
Foto: Johnny V Nordskog
Foto: Ivan Brodey
Foto: Element
Foto: Johnny Nordskog
Foto: Ivan Brodey
Foto: Thomas Eckhoff
Utmerkelser
Oslo bys arkitekturpris 2017, Oslo Arkitektforenings Arkitekturpris 2017, NIL Designers Saturday -Awards Best Interior 2017, Norsk lyspris, DOGA-merket, Glassprisen for eksemplarisk glassarkitektur
Oppdrag
Transformasjon
Program
Kontorer, kantine, fagkjøkken
Arkitekt
Ledsten Arkitektur AS: Innvendig bygg / Element Arkitekter AS: Utvendig bygg (Fasade)
Arkitektens rolle
Programmering og prosjektering
Interiørarkitekt
Ledsten Arkitektur AS
Interiørarkitektens rolle
Programmering og prosjektering
Bruttoareal
4 500 kvm
Gjennomføringsstrategi
Totalentreprise
Prosjekttype
Næringsbygg
Prosjektvarighet
2013-2016
Kvadratmeterpris
22 000 kr
Kommune
Oslo
Oppdragsgiver
Agra AS
Byggekostnad
100 millioner kroner eks. mva.
Anskaffelsesprosedyre
Innbudt idékonkurranse

Behovet

Bevaring og forandring av den gamle fabrikken

Programmet

Kontorplasser med maksimal mengde dagslys

Prosessen

Matglede siden 1885

Arkitektur

Lysfanger om dagen, lyskaster om natten

Sosial verdi

Høyere trivsel på arbeidsplassen

Miljøverdi

Energieffektivisering

Økonomisk verdi

Økt produktivitet

Videre lesning